Nebylo by tomu pangasovi lépe, kdyby shnil někde na skládce?
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 kusy ryby Pangasius,3/4 hrnku strouhanky,půl hrnku nastrouhaného sýra,kousek másla,sůl.10 lžic vody Přidala jsem mraženou nať z celeru.
POSTUP PŘÍPRAVY
Rozmrazenou rybu jsem rozkrojila aby z ní byl větší plát. Kousky másla jsem dala místy na plátek,asi 3 malé kousky na 1ks,posolila.Na talíř jsem si dala sýr,strouhanku a celerovou nať,zamíchala to a rozdělila na pláty,ty jsem jednotlivě srolovala,dala do zapékací mísy máslem vymazané, a zbylou strouhankovou směsí posypala. Na každý závitek jsem dala kousíček másla a přidala jsem 10 lžic vody kolem závitků. Pekla jsem je na 180 stupňů asi 40 minut. Po dobu pečení jsem jednou puštěnou šťávou závitky přelila.
Je to moc dobré i studené.Donesla jsem to dnes koleginím do práce na ochutnání a ani jedna nepoznala že jí rybu.K mému překvapení tipovaly,že je to vepřové
Byl to jen pokus,který se opravdu zdařil,dělám to s kuřecím masem. Dobrý by byl i černek,nebo hořtice.