Nudle z Chicaga

Škoda, že se v ČR neprodává orientální příchuť, hned bych běžel do obchodu.

Citace

V míse rozlámeme nudle z čínské hovězí polévky (lepší je "orientální" příchuť, ale na tu jsem v ČR ještě nenarazila. O to víc se pak musí „orientálně“ dochutit). Přiložené pytlíčky s dochucovadlem schováme na zálivku. Potom nakrájíme zelí na velmi jemné nudličky. Najemno nakrájíme i jarní cibulku (hlavně zelenou část) a nastrouháme na hrubém struhadle mrkev.

Do hrnku vysypejte oba pytlíčky z polévky a smíchejte s:

  • 0,5dcl oliv. oleje,
  • 1 lžíce octa
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce worchestrové omáčky
  • 1 lžíce moučk. cukru
  • troška soli

Mezitím na pánvi lehce osmahneme mandle spolu se sesamovými semínky (pozor! Ať je nespálíte, trvá to jenom chviličku a semínka doporučuji přidat až později, spálí se, než by se opekly mandle!). Poté omáčku a mandle nalejeme na salát a dobře promícháme. HOTOVO!

Pokud se Vám zdá salát "suchší", přidejte trochu olivového oleje, pokud je málo zálivky, tak já od oka přidávám sojovku nebo worchester nebo cukr nebo ocet…podle toho, jak vám to chutná. Většinou se to odvíjí od velikosti zelné hlávky :-)….zálivka by měla být na chuť malinko kyselá a pikantní!!!! Tento recept mám z Chicaga, dělám ho léta k různým příležitostem a vždycky úspěch.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *