Krakonošův oběd

Zní to jako něco, co Krakonošovi připravil Trautenberk. Proč někdo, do prdele, kombinuje paprikovou klobásu, garam masalu, kapary a nivu?

Citace

Suroviny

750 g vepřová plec, 1 ks paprikové klobásy, 1 ks paprika slovenská, 1 svazek jarní cibulka lahůdková, 1 ks cibule věší, kapary, 1 špetka sůl, 1 špetka pepř mletý, 1 lžička koření Garam masala, 250 g sýr niva, 1 kelímek smetana na vaření, slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

Maso i cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na olej. Přidáme sůl, pepř a garam masalu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájenou klobásu, a ještě chvilku dusíme. Na závěr přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku - zelenou část, kapary a nahrubo nastrouhanou Nivu, zalijeme smetanou a mícháme, až smetana zhoustne. Příloha: rýže, různě upravené brambory.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *